Speak with an expert

Have questions about our products? Get in touch with one of our industry experts.

Contact Us  

Speak with an expert

Have questions about our products? Get in touch with one of our industry experts.

Contact Us  
Ons bedrijf - 3 min read - 30 juni 2020

Nieuwe kijk op de nieuwe realiteit: een salesfunctie starten tijdens COVID-19

Stel je voor: je staat op het punt om aan een spannende nieuwe baan te beginnen en dan breekt er een wereldwijde pandemie uit. Je kunt wel zeggen dat het een turbulente tijd was voor Michael Marquardt, onze Duitse Sales en End User Marketing Manager, voor wie dit onwaarschijnlijke scenario een paar maanden geleden werkelijkheid werd. In deze blog vertelt Michael ons over zijn ervaring tot nu toe en deelt hij hoe hij klanten ziet herstellen van de gevolgen van COVID-19 voor hun bedrijf.

Toen ik mijn contract tekende bij TenCate Protective Fabrics, had ik geen idee dat slechts een paar weken later heel Europa te maken zou krijgen met COVID-19-lockdownmaatregelen, waardoor kantoren werden gesloten en ik thuis aan mijn nieuwe baan moest beginnen.

Ik was verrast hoe de HR- en IT-teams razendsnel alles in het werk stelden om te regelen dat ik vanuit huis kon werken. Zelfs toen de lockdownmaatregelen in Duitsland hun hoogtepunt bereikten, slaagden ze erin om alles op tijd af te krijgen zodat ik op 1 april aan de slag kon gaan.

Gelukkig had ik in maart al enkele van mijn toekomstige collega's ontmoet tijdens de kwartaalvergadering van het internationale verkoopteam, vlak voordat ik officieel in dienst trad. Hierdoor kon ik me de gezichten bij de namen voor de geest halen. Iedereen deed erg zijn best om me van alle ins en outs op de hoogte te brengen door middel van digitaal inwerken. Hoewel sommige van de tools die TenCate Protective Fabrics gebruikt voor samenwerken op afstand nieuw voor me waren, had ik alles toch snel onder de knie. In de afgelopen maanden heb ik gemerkt dat flexibiliteit en een nieuwsgierige houding mij net zo veel hebben gebracht als de tien jaar ervaring in de textielindustrie waarmee ik aan deze baan begon.

Onze klanten helpen weer aan de slag te gaan

Sommige van de COVID-19-maatregelen zijn inmiddels versoepeld in Duitsland, dus afgelopen week kon ik enkele van onze Duitse klanten voor het eerst bezoeken!

"Na zoveel tijd thuis te hebben doorgebracht, stond ik te springen om in de auto te stappen, de muziek aan te zetten en weg te rijden zonder kleine kinderen op de achterbank."

Maar zonder gekheid, ik kijk er het meeste naar uit om onze klanten te ontmoeten en te ontdekken hoe TenCate Protective Fabrics hen kan helpen weer aan de slag te gaan. Omdat we met onze producten een groot aantal industrieën bedienen, hebben we nog geen universele oplossing gevonden om de weg te effenen in hun nieuwe realiteit. Onze klanten in de gezondheidszorg maakten een sterke groei door met de grote vraag naar doek voor het maken van mondkapjes en isolatieschorten, terwijl onze klanten in de staal-, auto- en energie-industrie hun werk op locatie de afgelopen maanden drastisch hebben verminderd.

Wat onze klanten wel gemeen hebben, is de onzekerheid waarmee ze geconfronteerd worden terwijl ze proberen om de impact op hun bedrijf te inventariseren en strategisch te plannen voor de nabije toekomst. We zien dat accurate prognoses voor hen op dit moment heel moeilijk zijn, maar we doen ons best om onze productie zo te plannen dat we er klaar voor zijn om hen te bevoorraden indien de vraag stijgt. Zo heeft TenCate Protective Fabrics in Nederland meegewerkt aan de ontwikkeling van een herbruikbaar medisch isolatieschort dat bij een tweede COVID-19-golf het tekort aan PBM in ziekenhuizen moet oplossen. Duitsland heeft ook al interesse getoond in deze oplossing.

Hoe heeft COVID-19 onze verkoopbenadering beïnvloed?

Omdat we als bedrijf veel waarde hechten aan flexibiliteit, passen we onze verkoopbenadering bij TenCate Protective Fabrics aan het huidige klimaat aan. Onze topprioriteit is om onze klanten (en uiteindelijk onze eindgebruikers) te voorzien van de informatie die ze nodig hebben om de actuele uitdagingen op het gebied van risicomanagement het hoofd te bieden. Wij zetten ons in om onze expertise te delen waar dat nuttig is.

"Uiteindelijk is dat waar mijn nieuwe functie als Duitse End User Marketing Manager om draait: onze eindgebruikers in staat stellen om hun werk vol vertrouwen en veilig uit te voeren, dankzij de juiste beschermende werkkleding."

Ik ben er heel trots op dat ik op zo'n cruciaal moment in dienst ben getreden bij TenCate Protective Fabrics en ik kijk uit naar het werk dat ons te wachten staat!

TOPICS: Ons bedrijf